De Praktijk voor Mondhygiëne

Mondhygienist tarieven Utrecht

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) stelt ieder jaar de tarieven voor de diensten in de zorgsector vast. Hieronder vallen de behandelingen van de mondzorgsector, de mondhygiënist en tandarts tarieven. De Praktijk voor Mondhygiëne – gevestigd aan de Parkstraat 38 te Utrecht – heeft de NZa tarieven op de website vermeld. Bij de eerste behandeling wordt er een mondonderzoek gedaan en de DPSI code (Dutch Periodontal Screening Index) wordt vastgesteld. Op basis van de DPSI code wordt er in overleg met u een behandelplan gemaakt.

 

De Praktijk voor Mondhygiëne 

  • Professioneel, klantvriendelijk en efficiënt;
  • Geregistreerd in het Kwaliteitsregister Mondhygiënisten in provincie Utrecht en Utrecht;
  • Tarieven online raadplegen;
  • Lid van de Nederlandse Vereniging van Mondhygiënisten, Quality Practice Mondhygiëne en NTvT; 
  • Online agenda beschikbaar;
  • Goede mondzorg.

 

Welke tarief codes worden er berekend?

De behandelingen van de mondhygiënist worden (bij volwassenen) in rekening gebracht met M-codes als u een mondhygiëne behandeling nodig heeft en met T-codes als u een parodontale behandeling nodig heeft. De Praktijk voor Mondhygiëne in de provincie Utrecht en Utrecht verteld u na het eerste mondonderzoek welke behandeling en tariefcodes bij u nodig zijn.  

Welke mondhygiëniste behandeling krijg ik vergoed?

De kosten van de mondhygiëniste en tandarts behandelingen worden (voor volwassenen) vergoed vanuit de tandartsverzekering. Hierbij wordt geen beroep gedaan op het eigen risico. Houd er rekening mee dat de tandartsverzekering een maximale vergoeding per jaar heeft vastgesteld. In uw polisvoorwaarden kunt u nalezen wat uw te besteden budget is voor de mondhygiëniste en tandarts behandelingen per jaar. De behandelingen voor kinderen en jongeren tot achttien jaar worden voor 100% vergoed vanuit de basisverzekering.

 


Mondhygienist tarieven Utrecht, Mondhygienist Utrecht, Mondhygieniste Utrecht, Mondzorg Utrecht

Geef uw mening op ZorgkaartNederland